Lucie Lambrecht

Lucie Lambrecht

Tel: + 32 2 513 91 86
Mobile +32 475 62 65 14
ll@lambrechtlaw.be
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/lucielambrecht

Lucie Lambrecht is haar praktijk als advocaat aan de balie te Brussel gestart nadat zij afstudeerde aan de Katholieke Universiteit Leuven (licentiaat rechten, 1986) en haar Master of Law diploma behaalde aan de University of London (LLM, 1987).

Voor zij haar eigen advocatenkantoor stichtte, heeft Lucie meer dan 20 jaar gewerkt in de Brusselse kantoren van Linklaters respectievelijk Allen & Overy in de praktijkgroepen bank- en vennootschapsrecht; zij heeft ook een paar jaar als advocaat in Londen gewerkt. Tijdens haar recente jaren bij Allen & Overy leidde zij een multidisciplinair team van advocaten in de specialisatie kunst en recht. Dit rechtsdomein heeft altijd centraal in haar belangstelling gestaan en zij heeft deze niche verder ontwikkeld vanaf haar vroege jaren in Londen.

Lucie Lambrecht heeft een Diploma in Art Law Policy and Management behaald aan het Institute of Art and Law (gevestigd in het Verenigd Koninkrijk) waarvan zij lid is sedert 1996. Zij is ook lid van de Nederlandse Vereniging voor Kunst Cultuur en Recht en de Belgische Vereniging voor het Auteursrecht – Association Belge pour le Droit d’Auteur (BVA-ABA).

Lucie Lambrecht adviseert al sinds jaren de Vlaamse Overheid als onafhankelijk expert en was in die hoedanigheid betrokken in de voorbereiding van een aantal belangrijke regelgevingen in de cultureel-erfgoedsector.

Lucie Lambrecht verzorgde het Belgisch deel van het jurisdictioneel overzicht van belastingwetgevingen dat door The Art Newspaper werd gepubliceerd in 2006.

Lucie Lambrecht was gastspreker op verscheidene juridische seminaries en studiedagen en heeft meerdere artikels gepubliceerd in gespecialiseerde juridische tijdschriften in haar verschillende expertisedomeinen.

Zij is onder meer lid van Collections Legal, de Institute of Art and LawPAIAM (Professional Advisers to the Art Market), de Fondation pour le Droit de l'Art - Art Law Foundation, en de Belgische Vereniging voor het Auteursrecht.

Lucie Lambrecht is sinds 2014 plaatsvervangend raadsheer bij het Hof van Beroep te Brussel.

In januari 2020 werd Lucie Lambrecht aangesteld als arbiter bij de oorspronkelijke Arbitration Pool van CAfA CAfA is de Court of Arbitration for Art  (Arbitragehof voor Kunst) gevestigd in Den Haag. 

 

Zij heeft de opleiding gevolgd als bemiddelaar in handels- & burgerlijke zaken (BBMC).

Op persoonlijk vlak is Lucie Lambrecht actief betrokken in een aantal erfgoedorganisaties en fundraising initiatieven die belangrijke erfgoedprojecten ondersteunen. 

Verklaring over cookies