Lucy Ryan

research assistant 

tel. +32 2 513 91 86

email:  lucyryanbl@gmail.com

 

Lucy Ryan is een gekwalificeerde Barrister-at-law, na te zijn afgestudeerd aan de Honorable Society of King's Inns, Dublin, Ierland in 2017. Voorafgaand hieraan voltooide ze haar undergraduate studie Rechten met Geschiedenis, afgestudeerd aan University College Dublin in 2016. Hierna voltooide zij haar Art Law LLM aan de University of York in 2020, waarvoor zij de hoogste graad in haar jaar behaalde, een First-Class Honours, distinction. Momenteel volgt zij nog een Master in EU Public Affairs en International Law, die zij in 2021 zal afronden. Zij spreekt vloeiend Engels en heeft een professionele kennis van het Frans. 

Tijdens haar Art Law LLM aan de Universiteit van York richtte haar studie zich op intellectueel eigendomsrecht, vergelijkend recht, internationale bescherming van cultureel erfgoed en kunstrecht. Haar scriptie richtte zich met name op het restitutieproces van kunst die tijdens de Tweede Wereldoorlog is geroofd, waarbij zij de specifieke restitutiewetgeving in de common law jurisdicties van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten analyseerde. Daarnaast onderzocht zij het morele element van dergelijke claims, waarbij zij onderzocht of een verjaringstermijn met betrekking tot dergelijke claims moet worden gehandhaafd of geschrapt.

Lucy heeft in verschillende juridische gebieden gewerkt, maar werkt momenteel in-house voor een internationaal belastingbedrijf en verricht freelance juridisch advieswerk voor Lambrecht Law Office. Zij hoopt in de toekomst op een meer internationaal niveau als kunstadvocaat werkzaam te zijn.

Verklaring over cookies